Greseli pe care sa le eviti cand iti redactezi CV-ul

Redactarea CV-ului este un prim mic pas in viata de adult. Chiar daca nu pare complicat, poti sa redactezi gresit propriul CV, asa ca noi iti spunem ce greseli ar trebui sa eviti pentru a avea un CV care sa te ajute sa te angajezi.

Greselile de ortografie
E normal sa gresesti, dar atunci cand iti redactezi CV-ul fii foarte atent. Gandeste-te ca persoana care va ajunge sa il citeasca va fi atenta la orice detalii, iar ultimul lucru pe care si-l doreste este un angajat care face greseli de scriere. Citeste-l de mai multe ori inainte de a-l trimite, si daca nu esti sigur, da-l si altei persoane sa il citeasca.

Informatii irelevante
Intr-adevar, CV-ul trebuie sa spuna cat mai multe despre tine, dar scoala generala pe care ai absolvit-o nu este o informatie fara de care angajatorul nu poate decide daca sa te cheme la interviu sau nu.

Adresa de mail nepotrivita
Asigura-te ca adresa de mail pe care o vei pune in CV este una profesionala, de genul: prenume.nume@e-mail.com.

Un CV prea detaliat
Daca un recrutor va vedea ca CV-ul tau are peste doua pagini, este probabil sa treaca peste el fara sa il citeasca. Incearca sa fii cat mai succint si sa prezinti informatiile esentiale.

Descrieri exagerate
Sa fii perfect nu este posibil, iar acest lucru il cunoaste orice angajator. Nu te supraestima si nu te descrie ca fiind cel mai bun, cel mai potrivit, angajatul minune. E foarte important sa fii sincer cu tine cand iti redactezi CV-ul.

Informatii lipsa
Cum am spus mai sus, prea multe informatii strica, dar nici prea putine nu sunt bune, in special daca sunt omise cele mai importante. Experienta si studiile sunt cele mai importante campuri care trebuie completate intr-un CV.

Un CV personal
Lista de hobby-uri si pasiuni este importanta, dar orice detalii neimportante si exagerate vor face angajatorul sa se gandeasca de doua ori inainte sa te sune. Gandeste-te ca informatiile personale sunt relevante doar in cadrul anumitor locuri de munca.
Domeniul in care aplici este foarte important, iar CV-ul tau ar trebui sa fie personalizat in functie de el si de locul unde ai vrea sa te angajezi. Tine cont de aceste detalii importante inainte sa il redactezi.

Comentarii