Acte necesare pentru obtinerea cazierului judiciar

Afla ce acte sunt necesare pentru obtinerea cazierului judiciar.

Cazierul judiciar este un document de care ai nevoie in diverse momente, cum ar fi angajarea sau cursurile de conducere auto.
In cazierul judiciar sunt consemnate date privind antecedentele penale ale unei persoane, cum ar fi: sanctiunile penale ce i s-au aplicat, inceperea, intreruperea si incetarea executarii pedepsei inchisorii, liberarea conditionata, amnistia, gratierea, prescriptia sau reabilitarea.

Pentru a obtine cazierul judiciar ai nevoie de urmatoarele acte:

Cerere-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, la orice subunitate de politie in care exista ghiseu de cazier judiciar;

Actul de identitate (cartea de identitiate, buletinul de identitate, pasaportul, cartea de identitate provizorie si certificat de inregistrare a cetatenilor U.E., carte de rezidenta, carte de rezidenta permanenta, permis de sedere temporara sau permanenta, aflate in termen de valabilitate);

Chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei. Aceasta poate fi platita la trezorerie, unitatea bancara sau la orice sediu postal.
Daca decizi sa platesti la un sediu postal, ia in calcul ca taxa va fi de 15 lei, nu de 10.

Comentarii