Model procura imputernicire


Nu de putine ori esti pus in situatia de a avea nevoie de altcineva sa iti ridice documente, acte sau sa faca actiuni in numele tau.
In acest caz aveti nevoie de o imputernicire pentru persoana care savarseste o actiune in numele vostru.

 

Cum se face o imputernicire?

Vezi model de procura imputernicire. Procura speciala.

 

Exemplu Model procura imputernicire

Procura speciala

Subsemnatul ______________________ , domiciliat in ___________________________ identificat cu ______ seria _______ nr.____________, eliberat de ___________________ împuternicesc prin prezenta pe ___________________ domiciliat in __________________ __________________, pentru ca in numele meu si pentru mine sa ma reprezinte cu depline puteri in fata ______________________in vederea _______________________________

In baza prezentei imputerniciri, imputernicitul meu se va prezenta la __________________, __________________, in vederea indeplinirii tuturor formalitatilor de __________________, va putea face cereri si va putea da declaratii, semnand in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar, in limitele prezentului mandat, semnatura sa fiindu-mi opozabila.

Redactat si procesat de _______________________azi_____________in _______exemplare la………………………………………

MANDANT________________________ MANDATAR________________

Legitimat cu:_______________________ Legitimat cu:_________________

Semnatura:_______________                          Semnatura______________DOWNLOAD

Comentarii

 • marin mihai

  imputernicire din partea partidului pentru reprezentare la vot in biroul judetean

 • rusu sorin

  cum pot sa vand o masina,daca proprietarul este plect din tara?

  • modeledcm

   este necesar sa aveti o procura notariala de la proprietar

 • Sandra

  As dori sa imputernicesc o prietena sa imi depuna actele la CASB pentru eliberrarea actul E 104. De asemenea o voi imputernici sa il ridice.
  Am doua intrebari:
  1. trebuie specificate toate catele depuse su pot folosi termenul de actele necesare fara sa specific
  2. POt face o singura imputernicire pentru depundee sau ridicare? Sau totusi doua separate?

 • ceausiu ionut

  vreau sa fac o imputernicire juridica pt a-mi servi in instanta la reprezentrea procesului pt taxa auto si pt ridicarea sumei de la finante dupa , dosarul la instanta este pe numele sotie , cum trebuie sa procedez , sotia este plecata din tara.

 • claudiu andrei

  buna ziua!va rog frumos,puteti sa-mi spuneti daca pentru o imputernicire imi trebuiesc anumite acte?adica vreau sa imputernicesc pe cineva sa ma reprezinte peste tot(vreau sa aibe drept la semnatura la toate institutiile publice sau private)va multumesc frumos

 • petrescu mina

  se poate sa imputernicesc pe cineva care sa vanda apartamentul meu proprietate personala ? eu nu prea ma pot deplsa deoarece sunt invalida

  • modeledcm

   Da, se poate. Trebuie sa aiba imputernicire din partea dumneavoastra la notar ca va reprezinta in acest sens.
   Sanatate!

 • ionela

  Buna ziua.
  Se pot imputernici 2 sau mai multe persoane pentru depunerea online a declaratiilor fiscale pentru aceeasi firma?
  Multumesc!

 • Manuela

  Buna ziua,locuiesc in alta tara si as dori sa-l imputernicesc pe fratele meu in vederea vanzarii unui teren din Romania .Ce pasi trebuiesc parcursi ca fratele meu sa poata semna in numele meu?

 • virciu paula cristina

  buna ziua ! Sunt in marea britanie si as vrea sa stiu cum as putea sa o impurirnicesc pe sora mea sa ma reprezinte in eliberarea cazierului judiciar si in obtinerea atestatului de echivalare a diplomei de asistent medical confirm normelor eu de dupa 2007. As putea scana o cerere pe care sa o trimit pe mail? Poate fi legalizata o astfel de cerere?

 • Petruta

  buna ziua,mama avea cont deschis la banca insa fiind bolnava mi-a facut imputernicire sa pot sa-i scot banii din cont. In urma decesului mamei nu am putut sa lichidez si sa inchid contul . Cei de la banca spunand ca trebuie facuta succesiunea (fiind 4 frati). Din moment ce am imputernicire semnata de mama mai trebuie facuta succesiunea?
  Multumesc!

 • Adrian

  Buna ziua. Am 17 ani si vreau sa calatoresc singur din Germania catre Romania. Si nu stiu cum se procedeaza. Procura mi se eliberea de catre consulat? Multumesc anticipat!

  • modeledcm

   Parintii tai sunt in Germania cu tine?
   Din cate stim ai nevoie de acordul parintilor si poti obtine documentele de la consulat

 • raluca

  buna….sunt in grecia si vreau sa plec in tara,mentionez ca am un copil sub 2 ani,tatal ramane aici…..apoi din romania vreau sa plec in italia impreuna cu minorul……din cate am inteles de la cei de la ambasada se poate face oprocura….dar as vrea sa stiu care ar fi termenul limita,daca trebuie declarate in procura tarile de tranzit,daca trebuie tradusa si apostilata……va multumesc

 • buna sunt in spania si mia expirat buletinul va rog imi puteti spune si mie unde as putea sa fac o imputernicire locuiesc in madrid un nr de telelfon va rog o zi buna

 • Lavinia

  Buna ziua..peste putin timp trebuie sai fac procura mamei mele pt baiatul meU..imi puteti spune ce acte imi trebuie si ce costuri are?

  • modeledcm

   Buna ziua,

   Costul unei procuri nu este fix, depinde de notariatul la care va duceti.
   In general este intre 70 si 100 lei. Ca si acte aveti nevoie de buletinul dvs si de cel al mamei.

 • Hallo Fratele din Ro Ar Putea fi imputernicit de mine .pentru a mi scoate Certificatul nou de nastere. ? Imputernicirea se face la notar ? stampilat sau este de ajuns ceea ce scriu.. si semnat..Cat ar costa cät ar dura toate astea .. ? In Romania..

 • sergiu

  buna ziua..pot face o procura pe masina fara sa am buletinu?(masina e scrisa pe mine..am o copie la buletin..am pasaport,imi lipseste buletinul,nu il mai gasesc) mersi

 • gabriela

  Buna ziua am facut o procura am imputernicit-o pe fata mea sa il aduca pe naiatul meu de ce nu poate veni ca nu are perioada trecuta asa se procedeaza

 • gabriela

  Va rog sa-mi dati un raspuns

  • modeledcm

   Mentionarea perioadei este obligatorie pentru ca procura sa fie valabila.
   Nu puteti imputernici pe cineva pe o perioada nedeterminata, Trebuie specicat clar in procura pe ce perioada o imputerniciti pe fata ca sa calatoareasca in strainatate cu copilul minor (presupun ca este vorba despre un copil minor)

  • modeledcm

   Mai exact in cazul dumneavoastra se face o declaratie notariala:
   Aveti mai jos tot ce trebuie sa contina in mod normal:
   Declaraţia de acord a parintelui, parintilor, sau a reprezentantului legal, trebuie sa contina urmatoarele informatii:
   acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor;
   scopul deplasarii;
   statul sau statele de destinatie;
   ruta urmata pana in tara de destinatie;
   perioada in care urmează să se desfasoare calatoria;
   datele de identificare ale însoţitorului (părinte, terţ, reprezentant legal)
   precizarea daca minorul va ramane in statul de destinatie, caz in care trebuie mentionata persoana careia ii va fi ancredinţat, sau daca se va reintoarce impreuna cu un insotitor diferit decat cel cu care a parasit tara
   Un exemplar al declaratiei il pastrează insotitorul, iar al doilea exemplar va trebui atasat pasaportului minorului.

 • gabriela

  Da.Va multumesc

 • gabriela

  Dar daca pleaca cu mama lui tot treb procura

 • gabriela

  Va rog sa-mi dai un raspuns

 • constantin nicu

  va rog sa-mi spuneti cum sa procedez! mama mea e in italia, ia epirat ci cum pot face sa il schimbe fara sa vina in tara? va multumesc

  • modeledcm

   Buna ziua,
   Pentru schimbare de buletin este necesara o procura speciala. Recomandam ca mama dvs sa se duca la consulat sa faca procura pe numele unei persoane care este in tara si sa ceara toate detaliile complete in privinta procedurii.
   Pe procura speciala facuta trebuie trecute toate motivele pentru care se solicita schimbarea de CI (expirare, schimbare de domiciliu, etc)
   Aveti mai jos detaliile existente pe site-ul ministerului de externe referitoare la cetatenii romani care locuiesc in roma.
   “Cetăţenii români care se află în Italia, nu deţin carte de identitate românească valabilă (din cauza expirării/furtului/deteriorării/schimbării numelui sau a domiciliului) şi nu se pot deplasa în România pot efectua la Secţia Consulară o procură specială pentru obţinerea unei noi cărţi de identitate.
   Pentru eliberarea procurii speciale sunt necesare:
   – act de identitate românesc valabil (paşaport, titlu de călătorie sau carte/buletin de identitate),
   – 4 fotografii color identice şi de dată recentă mărimea 3 x 4 cm având la bază o bandă albă de 7 mm,
   – să cunoaşteţi datele de identificare ale persoanei pe care o împuterniciţi: serie şi numărul cărţii de identitate, data eliberării şi autoritatea emitentă, adresă, CNP, data şi locul naşterii.
   Procurile vor fi semnate de solicitant la sediul oficiului consular al României, în prezenţa consulului. Legea nu permite autentificarea procurilor sau declaraţiilor trimise prin poşta, fax sau e-mail.
   Taxa consulară pentru autentificarea procurii este de 60 euro.
   Cetăţenii români aflati în străinătate pot depune cererea pentru eliberarea primului act de identitate împreună cu documentele prevăzute de lege la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale României.”
   Sursa: http://roma.mae.ro/node/477

 • Tamas petru

  Buna ziua. Am lucrat in norvegia unde statul mia impozitat salariul p care ulterior mil returneaza. Un prieten este acolo so ca sa poata sa imi scoata bani trebuie sa fak o imputernicire ca sa imi scoata bani. Cum pot face imputernicirea daca el nu este? Va rog sa imi raspundeti!

  • modeledcm

   Buna ziua,
   Nu inteleg exact. Unde nu este? Ca sa faceti imputernicirea/procura aveti nevoie de toate datele persoanei pe care o imputerniciti: sa cunoaşteţi datele de identificare ale persoanei pe care o împuterniciţi: serie şi numărul cărţii de identitate, data eliberării şi autoritatea emitentă, adresă, CNP, data şi locul naşterii.
   Procura o faceti la un notar.
   Dupa ce faceti procura aceasta i se poate trimite persoanei in cauza.
   Pe langa realizarea procurei, in mod normal aceasta trebuie tradusa autorizat. In mod normal, toate aceste lucruri le rezolvati la un notariat

 • Tamas petru

  Mam referit k el nu este in tara. Va multumesk mult pt raspuns

 • Vlad

  Vreau sa depun documente la ambasada Noua Zealanda care se afla in Moscova,deoarece sora mea traieste in Moscova imi trebuie o scrisoare de inputernicire ca sa-mi depuie ia documentele.Va rog sa-mi dati un exemlu cum trebuie scrisa.Multumesc anticipat.

  • modeledcm

   Buna ziua,

   V-as sfatui sa o formulati in cadrul unui birou notarial tinand cont ca oricum imputernicirea va trebui legalizata la notar.

 • cristina

  buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. am nevoie si eu de o procura de la sora mea care locuieste in italia acum. o procura cu drept de semnatura ca sa putem vinde apartamentul mentionez ca aparatamentul este pe numele mamei dar mai suntem si noi 4 frati care dupa succesiunea facuta dupa tatal nostru am ramas si noi mostenitori si stiu ca atata timp cat noi existam ca mostenitori mama nu poate vinde apartamentul fara noi. deci intrebarea este urmatoarea. ce anume mai exact trebuie sa scrie sora mea in procura? trebuie sa scrie doar ca ii da drept de semnatura mamei pt vanzarea apartamentului sau trebuie sa si specifice cota ei din apartament?

 • N. Filip

  Urmeaza sa fiu imputernicit pentru a reprezenta un cetatean romano-american in raport cu o institutie romana in vederea unei probabile punere in opera a unui brevet de inventie. Cum ar trebui formulata procura/imputernicirea respectiva ?

 • M. Pintrijel

  Buna ziua, sunt din Botosani si vreau sa imputernicesc pe cineva din Timisoara pentru a-mi scoate diploma de absolvire de la Universitatea de Vest Timisoara. Spuneti-mi va rog ce acte imi sunt necesare din partea persoanei de la Timisoara. E suficienta o copie de pe buletin? va multumesc.

 • M szuzzi

  Buna ziua, sunt plecata in alta tara si as vrea sa fac o procura pentru fiica mea sa ma reprezinte la orice fel de semnatura sau act de care am nevoie aici in tara in care ma aflu si nu stiu ce trebuie specifica.As vrea sa ma ajute cineva cu aceasta informatie. Va multumesc.

 • tatut marius

  sunt plecat din RO vreau sa imputernicesc pe tatal meu pt a scoate diploma scolara am pierduto in imprejurimi ne cunoscute e de ajuns sa fac o foaie scrisa la miina sau trebuie sa ma duc la consulatu romiin?

 • buna ziua, Va rog frumos sa imi spune-ti si mie eu plec in uk si copilul meu in varsta de 7 ani urmeaza sa vina cu tatal lui in uk. aceasta procura este valabila cat timp ? cat costa? pe ce perioada o pot face ? pot pe un An? nu sunt casatorita cu tatal copilului dar este recunoscut de tata. multumesc anticipat. astept un raspuns

 • neagu mugurel

  buna ziua,am o dilema vreau sa ajut o persoana din senegal in leg cu un transfer de bani si banca care detine fondul respectiv doreste ptr a asigura transferul in conditii impuse de banca respectiva sa fac o procura printrun avocat din senegal,cit costa un astfel de document?

 • mostenesc prin 112 mai multe proprietati, am 2 copii majori cum se face partajarea

  • Ioan dec sfiant

   Prin SMURD se face

 • Flav

  Buna ziua,am o problema,as dorii sa i imputernicesc pe soacra mea sa imi poata vinde imobilul,eu plecand din tara,am depus la OCPI actele pt cadastru si intabulare,acestea nu vor fii gata inaintea imputernicirii,daca cineva va cumpara casa prin banca cum poate vinde soacra mea fara numar cadastral???va multumesc

 • david

  Buna ziua,sunt in Germania cum as putea sa imputernicesc pe cineva de aici sa poata sa imi scoata o diploma de studii de la facultate,in afara de consulat..multumesc!

 • claudiu

  Buna ziua as dori si eu sa stiu cum procedez cu procura in islanda vreau sa fac imputernicire pentru sotie sa faca pasaportu pentru fiica noastra si sa poata sa plece cu ea din tara vreau sa le aduc aici pe amindoua problema este ca nu am concediu sau timp liber ca mas deplasa eu in romania da unde lucrez sint nou

 • claudiu

  Si nu am liber sau concediu pina in februarie 2015 si as dori sa aflu trebuie facuta numa in romana sau si in engleza imputernicire va multumesc

 • fusaru mariana

  se poate face o singura procura pentru doii copii gemenii minori?

 • alina

  buna ziua,locuiesc in Italia,as dori un raspuns va rog cat mai urgent,am buletinul expirat si am programare la consulat in vederea eliberarii titlului de calatorie,sotul meu trebuie sa plece urgent in Romania pentru rezolvarea unor probleme personale,ca apoi sa se intoarca la munca,daca el pleaca si eu raman pana se elibereaza titlul,pot sa ma duc si eu in Romania cu fiul nostru care poseda pasaport dar nu si procura din partea tatalui,v-om avea probleme la granita?

 • paula

  Buna,vreau si eu un raspuns urgent,am buletinu expirat si trebuie sa fac o imputernicire pentru fiul meu care trebuie sa vina din romania cu cumnata mea, nu mi-am dat seama de buletin ca mi-a expirat cum nu prea am mai avut nevoie de el, vreau sa stiu daca pot face imputernicirea pe baza pasaportului. Si daca este nevoie sa mi se trimita din romania prin fax buletinul cumnatei si al fiului sau eu pot prezenta cnp-ul si seria fara sa am documentele in mina.Va multumesc este urgent

 • Mihai Adrian

  Buna ziua As vrea sa i-au in chirie un apartament dar proprietarul e plecat in Spania. La Finante mi-a cerut o procura notariala din partea proprietarului cum ca ar fi de acord sa ma primesca in chirie.Am fost la un notar mi-a zis ca trebuie sa vina proprietarul in tara? Alta modalitate nu exista??? Va multumesc

 • Buna ziua as vrea sa imputernicesc pe arhip edit sa imi ea cerea ca nu am fost niciodata casatorit . Pentru ca eu stau in germania si vrea sa ma casatoresc si am o fata cu ea care are deja 2.7 luni

 • Buna ziua ma numesc Costeanu Tatiana Elena am programare la consulat pe 22 septembrie 2014 am cumparat o masina in Rominia pe numele meu dar nu am avut timpul necesar la dispozitie sa o inscriu as vrea sai fac fiului meu o procura ce acte miar trebuipentru a face aceasta procura,Va multumesc.

 • lorena

  bună seara. eu si sotul locuim in casa bunicilor maternali. bunicii au murit si nu s-a facut succesiunea intre cei 3 frati. ni s-a deconectat alimentarea ce energie electrica si avem nevoie de pracuri pt transcrierea contractului pe numele sotului, pană se va dezbate mostenirea. cu 2 dintre frati am rezolvat dar al treilea este in italia iar notarii de acolo spun ca nu stiu ce se scrie. cum se procedeaza ? ca unchiul nu poate pleca de la muncă? vă multumesc, p.s. se gasesc modele pe internet?

 • balea andreea laura

  Buna ziua!As dori sa ma ajutati si pe mine cu o problema,daca se poate.Anul trecut fratele meu din Spania a venit la noi in Germania si si-a cumparat o masina. ulterior s-a razgandit si i-a vandut-o sotului meu …fara nici un contract nimic…. acum,cand s-a dus sotul sa isi faca bilantul pe 2013 nu a putut sa descarce nici un bon de benzina deoarece masina nu este luata pe firma noastra…. iar contabila i-a spus sa ia legatura cu fratele meu si sa ne trimita o cerere (ceva scris de mana si semnat de el) in care sa se specifice in ce data si cu ce tip de masina sa facut schimbul…. acum m-ar interesa si pe mine un model de astfel de cerere . va multumesc anticipat si astept raspuns!

 • Ghidarca mariano

  Puteti sa i-mi spunti daca imputernicirea se poate face sipasaportu, ca buletinul este expirat

 • G.Tichy

  Buna Ziua!
  Fratele meu si eu traim in Ungaria de multi ani. Am mostenit in Romania un mic imobil pe care dorim sa-l vindem. Am gasit cumparator si deja am incheiat antecontractul la un notar public. Urmeaza sa incheiem contractul de vanzare cumparare in luna decembrie , ansa fratele meu s-a inbolnavit grav si este imposibila prezenta sa la semnarea actului. Inrebarea mea este: In ce forma de mandat/procura poate sa-mi dea ca sa-l reprezint legal la semnarea contractului? Trebuie autentificat la un notar public in Romania sau in Ungaria?
  Va rog sa ma ajutati cu raspunsul Dumneavoastrei profesional cat se poate de urgent. Va multumesc anticipat! Cu stima, G.Tichy

  • modeledcm

   Buna ziua,
   Sfatul nostru este sa luati direct legatura cu cabinetul notarial la care ati semnat antecontractul pentru o mai mare siguranta.
   Legal, aveti nevoie de o imputernicire notariala recunoscuta in Romania prin care sa il puteti reprezenta pe fratele dvs.

 • ANDRONESCU FLORIN

  BUNA ZIUA ! LOCUIESC IN SPANIA SI AS DORI SA IMPUTERNICESC PE BUNICUL MEU PENTRU A CUMPARA O CASA PE NUMELE MEU . VA ROG DACA PUTETI SA-MI SPUNETI CE ACTE SUNT NECESARE LA CONSULATUL ROMAN DIN SPANIA PENTRU A-L PUTEA IMPUTERNICI SA MA REPREZINTE SI CAT TIMP ESTE VALABIL. VA MULTUMESC

 • schiopu traian

  Bună ziua,

  sunt din broşteni -suceava şi doresc să donez un teren extravilan unuia din fii mei care locuieşte la Bucureşti.Am înţeles că este nevoie de prezenţa lui la notariatul de aici .Îl poate reprezenta un frate ,major,la notar? Dacă da , în ce condiţii ?Pentru procura de reprezentare cum se poate proceda ? Dacă este nevoie de actele pentru teren pot să le trimit fiului prin Email ?

 • Sergiu

  Buna ziua

  Doresc sa imputernicesc o persoana sa semneze niste documente in Romania in numele meu, eu momentan aflandu-ma in Germania.

  Pot sa o imputernicesc pe aceasta persoana la un notariat in Germania, in lipsa, doar pe baza copiei dupa cartea de identitate?

  Multumesc

  Sergiu

  • modeledcm

   Daca dvs aveti carte de indentitate/pasaport si copia cartii de identitate a persoanei pe care o imputerniciti, da.
   O seara buna!

 • Buna ziua!As avea nevoie si eu de un sfat,va rog….Locuiesc acum in Canada,acasa aveam masina si la plecare i-am facut tatalui meu mandat ca sa o poate conduce,acum tata ar vrea sa treaca masina pe numele lui,dar la Direcția de Înregistrare a Mijloacelor de Transport i s-a zis ca buletinul meu este expirat si d-lor nu pot face nimic.Inainte de plecare ii facusem fratelui meu procura generala iar Domnii de la Direcțiade Înregistrare a Mijloacelor de Transport(sus-numita)zic ca un cazul dat fratele nu ma poate reprezenta.Cum as putea proceda,in cazul in care Ambasada Moldovei in Canada nu perfecteaza buletine de identitate?Din cite m-am informat as putea face o procura generala de aici,dar,sint confuza,intr-adevar fratele nu ma poate reprezenta in cazul dat?Merci mult!

 • Liviu Constantin

  Buna ziua locuiesc in Germania si doresc sa stiu ce acte si cum trebuie sa procedez pt.a impuernicii pe fratele meu in vederea inchirierii garsonierei mele si vanzarea unui autoturism care sunt pe numele meu.Va multumesc

 • vasi

  Buna ziua, sunt o persoana cu handicap si as vrea sa o imputernicesc pe mama mea sa poata semna niste acte pentru un imprumut in banca, eu nu ma pot deplasa pana la notar, se poate ca mama mea sa faca acea imputernicire la notar in locul meu?

 • antlore

  Buna ziua! Se poate face o imputernicire notariala pe numele surorii mele DOAR pentru a depune actele de succesiune dupa tatal nostru? Mentionez ca vreau si pot sa fiu prezenta la încheierea succesiunii,cand se semneaza actele finale pentru certificatele de mostenitor, dar nu pot merge la depunerea actelor la notariat. Va multumesc

 • Andrei

  Buna ziua! Sora mea este la sochi e posibil ca sa faca imputernicire pentru ca sa pregatesc actele necesare pentru redobindirea cetateniei romane

 • EMMA

  buna ziua! am si eu o problema. Sora mea a lasat mamei mele o procura prin care a delegat-o sa semneze niste documente notariale in legatura cu un imobil care i la lasat fostului ei sot. Mai poate mama mea sa mearga sa anuleze aceea semnatura? va multumesc

 • Pavel

  Buna ziua.Ne aflam in Germania si avem doi copii minori care locuiesc la bunica si merg la scoala in Romania.Ce fel de imputernicire ii trebuie bunicii sa ridice dosarele scolare ale copiilor?
  Va multumesc anticipat

 • Grazia Angela

  Buna ziua, sunt in Italia si trebuie sa fac o imputernicire prin consulat mamei, pentru a ridica actele ce vor fi eliberate de la Anaf, in legatura cu certificatul de rezidenta fiscala. De la Consulat mi se cere formularul tip sa il incarc pe site. Am scris procura pentru obtinere acte extrajudiciare. E bine? Care este formularul tip?

 • Ramona-Maria Racos

  BUNA VA ROG MA POATE AJUTA CINEVA CU UN TIP DE PROCUTA IMPUTERNICIRE O ANUME PERSOANA SA MEARGA IN LOCUL MEU LA POLITIE PENTRU A MA REPROGRAMA LA EXAMEN PENTRU TRASEUL AUTO?