Model cerere divort

Cum se realizeaza o cerere de divort in Romania ?

Chiar daca nu exista o formula generala pentru formularea unei cereri de divort, puteti sa porniti de la propunerea noastra in cazul in care doriti sa faceti o astfel de cerere.
In functie de situatia fiecaruia cererea de divort poate fi usor adaptata cu modificarile de rigoare.

In cazul unui proces mai complicat sau a unor situatii mai deosebite, recomandabil este ca cererea sa fie facuta de catre un avocat.
Initierea unui proces de divort se face prin depunerea la Judecatorie din partea celui interesat a unei cereri de divort.

 

Ce trebuie sa stii daca inaintezi o cerere de divort ?

Cererea trebuie sa fie insotita de dovada platii taxei de timbru si timbru judiciar.
In cazul in care divortul este prin acord comun, cererea trebuie semnata de ambele parti, in caz contrar ea trebuie semnata doar de depunator.

Model cerere de divort propus:

Exemplu Model cerere divort

Subsemnatul _________, domiciliat in_________, judetul________, str.________, nr.___ , etajul___, apart.___, chem in judecata pe sotia meu________ domiciliat in________ , judetul________, str.______, nr._______, etajul___, apart.___, pentru ca prin hotararea pe care o veti pronunta sa desfaceti casatoria incheiata intre subsemnatul si parata ______, la data de_____ si inscrisa in registrul de stare civila sub nr._____ din acel an, obligand, totodata, pe parata sa-mi plateasca cheltuielile de judecata. Motivele actiunii sunt:

(le puteti adapta in functie de problemele dumneavoastra, cererea este doar un model):

Depun prezenta actiune, precum si copie autentificata de pe certificatul constatator al casatoriei incheiate intre mine si parat, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.
Semnatura reclamantului


DOWNLOAD

Comentarii