Cum se completeaza un CV
Inca de la inceput trebuie sa stii ca ai doar cateva clipe pentru a atrage atentia unui angajator asupra CV-ului tau.
Personalul de resurse umane care recruteaza selecteaza dintr-o baza de sute sau uneori chiar si mii de CV-uri trimise.  Tocmai de aceea este foarte important sa stii cum se completeaza un cv de succes.

Cv-ul nu trebuie sa contina zeci de pagini cu informatii personale, nici detalii despre activitatile tale de cand erai copil, sau sa treci premiile obtinute in clasele primare.CV-ul tau trebuie sa contina informatii pertinente si relevante pentru postul la care aplici. Prezentarea informatiilor trebuie sa fie cat mai succinta si sa reiasa calitatile tale cele mai importante. Poti sa alegi pentru varianta unui CV in format european sau poti sa alegi pentru un CV personalizat.

Cateva sfaturi pentru completarea unui CV:
– Ai grija sa fie trecute toate datele personale (verifica sa fie corecte e-mailul si telefonul pentru ca asa vei fi contactat)
– Adauga o poza CV – ului tau ( uneori o imagine face cat 1000 de cuvinte) Atentie: Nu pune poze de la petreceri, de la nunti sau diverse evenimente decat in cazul in care vrei sa aplici pentru o pozitie de CLOVN 🙂 . Pune o poza care sa te reprezinte in fata angajatorului)
– Da mare atentie la completarea experientei profesionale: Scoate in evidenta lucrurile pe care le-ai facut si au legatura cu pozitia la care aplici
– Completeaza si zona de Hobby-uri si acorda atentie abilitatilor tale
– Scoate in evidenta punctele tale forte
– La final reciteste CV-ul cel putin de 2 ori ( Nu vrei sa ratezi un Job pentru ca ai tastat ceva gresit sau incorect gramatical)

SUCCES!

 

Comentarii