Care sunt avantajele sistemului de munca hibrid?

Unul dintre cele mai echilibrate sisteme de muncă, ce le oferă angajaților atât posibilitatea de a alterna munca în liniștea de acasă cu cea de la birou, unde au posibilitatea de socializare cu colegii este sistemul e muncă hibrid. Iată care sunt avantajele acestui tip de muncă dar și cum îl poți organiza astfel încât să fie eficient.

Articole de birou care îți vor face viața mai ușoară

În primul rând, pentru ca munca hibrid să dea roade și să nu îți ocupe timp suplimentar, ai nevoie să îți creezi în ambele locuri aceleași condiții. Încearcă să deții acasă aproximativ aceleași articole de birou pe care le ai și la sediul firmei unde lucrezi, de la markere colorate și până la white board-ul pe care îți notezi cele mai bunei idei.

  • Organizatoarele de birou te vor ajuta să îți păstrezi ordinea pe birou, mai ales acasă unde spațiul cel mai probabil este mai restrans pentru această activitate.
  • Panoul de plută poate să te ajute să îți păstrezi pe el cele mai importante task-uri, dar și poze și bilețele personale.
  • Un mouse pad pentru birou de mari dimensiuni îți va delimita clar spațiul de muncă, arată bine și contribuie la funcționarea optimă a mouse-ului.
  • O pereche de căști profesionale, cu microfon și o camera web performantă îți vor oferi experiența unor video call-uri atât de reale, încât să simți că ești alături de colegii tăi chiar dacă lucrezi de acasă.

Chiar dacă laptopul de muncă este de cele mai multe ori unul singur, o idee bună este să ai acasă un încărcător și un mouse separat față de cele de la birou. În acest fel eviți situațiile neplăcute de a le uita ori acasă, ori la birou.

De ce să alegi sistemul de muncă hibrid?

Dacă este organizată așa cum trebuie, munca hibrid îți poate aduce numai avantaje ce vor lucra în favoarea ta și a firmei.

  • Productivitate crescută în comparație cu cele două metode exclusiviste, munca de la birou sau munca de acasă.
  • Cei care lucrează cu acest sistem se declară încântați de faptul că pot combina cele două metode de acasă în unul singur și că pot beneficia de avantajele acestora. În acest fel, angajatul poate beneficia de avantajele muncii la birou precum socializarea, schimbarea mediului sau efectuarea de mișcare, aspecte ce contribuie la sănătatea psihică și fizică, cât și de comoditatea lucrului de acasă.
  • Cheltuielile reduse atât pentru firmă cât și pentru angajator. Având în vedere că o parte din muncă are loc acasă și o parte în sediul firmei, costurile pe produsele consumabile, transport, carburant se împart.

Odată cu pandemia prin care întreaga lume trece de aproape doi ani, este evident că modalitatea de muncă se va schimba pentru toată lumea. Deoarece munca de acasă s-a dovedit productivă și confortabilă însă oamenii au dat semne clare că au nevoie uneori de schimbarea mediului de lucru și de socializare cu colegii, munca hibrid pare să fie, în viitor, cea care va îndeplini toate aceste criterii.

Comentarii